Članci

Hosteli

Veliki izbor hostela - online rezervacija
Hosteli se mogu definisati kao "pristojno mesto gde se može prespavati za malo novca".
Činjenica je da su hosteli zaista jeftiniji od hotela, naročito ako spavate u višekrevetnim sobama. Ono što je još, osim uštede novca, bitno,jeste da su hosteli mesta gde ćete upoznati ljude iz celog sveta i sa njima razmeniti informacije o mestima koje ste već posetili i o onima koja ćete tek posetiti.
Vrlo često se u hostelima sklapaju divna prijateljstva, a i nalaze saputnici za vaše dalje putovanje.
Mnogi hosteli vam osim kreveta, posteljine, jastuka i kupatila, nude i besplatni doručak (poznati kao B&B - bed and breakfast), ili bar kuhinju u kojoj možete sami da spremite nešto za jelo. U nekima je obavezno da imate svoju posteljinu ili bar vreću za spavanje a ako ih nemate možete ih iznajmiti na licu mesta.
Većina hostela ima spavaonice sa 6 i više ležajeva. Neki nude i jednokrevetne, dvokrevetne ili trokrevetne sobe. Za takvu sobu mora se izdvojiti ponekad i dvostruko više novca nego što bi platili krevet u spavaonici. Ukoliko se odlučite za spavaonice, uz krevet ćete dobiti i jedan ormarić (locker) u koji možete ostaviti vaše stvari. Uz malu doplatu možete iznajmiti i katanac ako već nemate svoj.
Hostela u Europi ima na hiljade, od starih i loših do veoma modernih. Cene variraju u zavisnosti od kvaliteta hostela,lokacije i sezone. Hosteli u velikim gradovima su obično dosta skuplji od onih u manjim.
Kod odabira hostela pripazite da li imaju "curfew", odnosno da li se zatvaraju preko noći, da vam se ne bi desilo da zakasnite i ostanete cele noći napolju.
U prilici smo da vam preko našeg partnera Hostelworld-a ponudimo široku lepezu jeftinog smeštaja širom sveta. Izraženo u brojkama to izgleda ovako:
  • 14800 hostela & budget hotela
  • 6200 guesthouses
  • 2200 apartmana
  • 100 kampova ...i
  • više od 5300 tura & aktivnost širom sveta
Sve rezervacije se rade u realnom vremenu, preko sigurnih servera i garantovane su od strane Hostelworld-a
Vi ste ovde: putujemo.info